به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی در چهلمین جلسه شورايي فرهنگ عمومي استان در تعریف معماری دینی اسلامی بیان کرد: فضایی که انسان را به خدا نزدیک و عبودیت بندگان را تقویت و ذکر الهی را تداعی کند، در نگاه کلی به عنوان معماری اسلامی تعریف می شود.
وي با بیان این که تمام نمادهای مساجد از جمله محراب، گلدسته و گنبد که بیانگر معماری اسلامی بوده، بسیار معناردار است، اظهار داشت: نمونه از اين معناي اسلامي در شکل محراب تجلي مي يابد که در ساختار آن اجزا از کثرت به وحدت در رأس محراب می رسند.
امام جمعه بجنورد با اشاره به عدم صدور مجوز جهت ساخت مساجد در مساحت محدود با تعبیر تحقیر شدن مساجد، اظهار داشت: راهکار اين موضوع ساخت نمازخانه است که علاوه بر رفع نیاز نمازگزاران در محیط های مختلف، احکام مسجد را نیز نداشته و شأن مسجد حفظ می شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی همچنین عنوان کرد: در ساخت مساجد باید دقت داشت ابتدا مقدمات حضور در مساجد از جمله وضوخانه و سرویس بهداشتی مهیا شود تا شرایط حضور مردم در مساجد به راحتی فراهم شود.
حجت الاسلام یعقوبی از نصب گلدسته های برنجی در برخی مساجد که مغایر با فرهنگ و معماری اسلامی است نیز انتقاد کرد و توجه به ساخت گلدسته های مساجد با کاشی کاری منطبق بر معماری اسلامی را مورد تأکید قرار داد.
وی با اشاره به ثبت مسجد انقلاب به عنوان میراث فرهنگی استان از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی خواست تا با توجه به نیاز عمرانی این مسجد، الگوی معماری اسلامی را در این مسجد پیاده کند و گلدسته و گنبد این مسجد را بر اساس الگوی جامع و کامل احداث نماید.
رییس شورای استانی حوزه های علمیه خراسان شمالی از عدم اختصاص بودجه دولتی به مساجد نیز به شدت انتقاد کرد و با بیان اینکه بی مهری به مساجد، بی مهری به اسلام است، تصریح کرد: دین ما دولتی و حکومتی نیست اما دولت و حکومت ما دینی است لذا انتظار می رود دولت دینی نسبت به مساجد و رفع مشکلات این اماکن مذهبی اهتمام بیشتری داشته و در اختصاص اعتبارات به این حوزه دست و دل بازی داشته باشند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی نیز از مساجد به عنوان مهمترین سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم یاد کرد و با اشاره به هفته جهانی مساجد گفت: مساجد مهمترین پایگاه و سنگر مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در جامعه است.
حجت الاسلام زین العابدین روحانی نیا، افزود: همچنین مسجد، کانون توحید و عبودیت برای تحقق کمال و تمام آرزوهای فطری انسان است چرا که آزادی حقیقی انسان تنها در این صورت شکل میگیرد.
وی با تأکید بر این که مسجد، تمرین اتصال به آسمان و تمرین یک سازماندهی اجتماعی و محور مدیریت اجتماعی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه مساجد کانون های اجتماعی در جامعه هستند باید مسائل اجتماعی در آنها ساماندهی شود.
وی در ادامه مسجد و محراب را اولین حوزه مقابله با جنگ نرم دانست و گفت: مسجد و محراب از صدر اسلام تا امروز پایگاه مبارزه و مقاومت بوده و امروز نیز همین نقش را در مواجهه با جنگ نرم دارد.
حجت الاسلام روحانی نیا با بیان این که مساجد همیشه مرکز نشر فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) و سنگر مقابله با تهاجم فرهنگی بوده اند، متذکر شد: ارائه فکر و برنامههای فرهنگی در حوزه مساجد، تأمین نیروی تبلیغی مساجد، فعالیت در حوزه فضای مجازی و ... عمدهترین فعالیتهای سازمان تبلیغات در امور مساجد است.
این مسئول گفت: با توجه به نقش و جایگاه بسیار مهم و اثرگذار مساجد در سطح جامعه باید این پایگاههای فرهنگی در فضای مجازی نیز حضور گسترده و چشمگیری داشته باشند.
گفتنی است، 21 آگوست برابر با 30 مرداد ماه، سالروز به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیستها و کشتار مردم در مسجد گوهر شاد توسط رضاخان، بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران، از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شد.
متعاقب آن همه ساله از 30 مرداد ماه تا پنجم شهریورماه در ایران یک هفته برنامههایی برای تکریم، تجلیل، اعزاز و اکرام مساجد به اجرا درمیآید؛ هفته اي كه به نام هفته تکریم و تجلیل مساجد نامگذاري شده است.
نظر شما